gallery/suli

 

               POROSZLÓI

 

          V A S S  L A J O S

 

Á L T A L Á N O S    I S K O L A

 

gallery/logo4

  Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola

   

   

  Tel: 06-36/553-060

   

  e-mail:

  iskola@poroszlosuli.com

   

   

  Kapcsolat

  Iskolánk 90,87 millió Ft Európai Uniós támogatást nyert a „Megújulás a Poroszló-Újlőrincfalva-Sarud Közoktatási Intézményfenntartó Társulás Általános Iskolájában és Óvodájában” című projekt keretein belül. A mintegy két éves projekt keretében gyerekeknek lehetőségük volt egészséges életmódot szem előtt tartva, változatos programokon részt venni.

   

  A projekt elsődleges célja az volt, hogy a két éves időszak alatt mind a gyerekek, mind a tanárok olyan programokon vegyenek részt, amelyeket a jövőben is hasznosítani tudnak, beépítve a tanultakat a mindennapi rutinba.

   

  A tanárok különböző képzéseket látogattak, és ezek mind ahhoz járultak hozzá, hogy munkánk még gyümölcsözőbb legyen a későbbiekben. Részt vettünk többek között tehetséggondozással kapcsolatos oktatáson, hogy az új tudás ismeretében minden tanulóból minél több rejtett értéket tudjunk a felszínre hozni. Az interaktív tábla alkalmazásának megtanulásával modernebb tanítási módszerekre nyílt lehetőségünk, míg a konfliktuskezeléssel kapcsolatos új ismeretek abban vannak segítségünkre, hogy a problémásabb diákokkal is könnyebben szót érthessünk.

   

  A diákok számára is változatos programokat tartogatott az időszak. Az egészséges életmód kiemelt szereppel bírt a rendezvények során, ennek megfelelően sok mozgásban volt részük, túlnyomórészt közös programok során, ezzel is a közösséget építve. Prevenciós jellegű előadásokat hallgathattak az alkohol, a dohányzás és a kábítószerek káros hatásairól, ami kiemelten fontos az érintett korosztály számára. Az ártalmas bódítószerek befolyásán, a mindennapi mozgás és az egészséges étkezés fontosságán kívül más területeken is értékes tudásra tehettek szert a tanulók. Pl. a mai világban az informatikai ismeretek megszerzése elengedhetetlen, és az újrahasznosítás fontosságára is fontos volt felhívni a fiatal generáció figyelmét.
   

  gallery/eu_logo
  gallery/szechenyi-terv